Habitat gaat tweedehands

Habitat gaat tweedehands

De Britse meubelketen Habitat gaat voortaan vintagemeubelen verkopen uit de eigen back-catalogus. Via een online module kunnen Habitat-klanten hun oude Habitat meubelen te koop aanbieden. Via de webstek www.habitatvintage.com zal de keten de meubelen dan proberen door te verkopen aan liefhebbers van Habitat-vintage.

Habitat gaat de aangeboden meubelen onderwerpen aan een grondige kwaliteitscontrole en werkt samen met deskundigen die er vervolgens een prijs op plakken.

De meubelketen test het concept uit in een depot van 300 m² vlakbij de bekende rommelmarkt van Saint-Ouen nabij Parijs.

De Europese Habitat-winkels  behoren sinds 2011 grotendeels toe aan de Franse investeringsmaatschappij Cafom. De keten werd in 1964 gesticht door de Britse ontwerper Sir Terence Conran, van de gelijknamige Conran Shop.

Habitat was in de voorbije decennia zeer sterk verankerd in het Verenigd Koninkrijk, tot het bedrijf overgenomen werd door Ikano, een vennootschap van Ikea-stichter Ingvar Kamprad. In 2011 legde Habitat in het Verenigd Koninkrijk de boeken neer en stuurde 750 mensen de straat op. Drie vestigingen in Centraal-London werden overgenomen door de groep Argos.

In België en Luxemburg zijn er vier Habitat-vestigingen, in Brussel, Luik, Luxemburg en Antwerpen. Ze worden gerund door een Belgische franchisenemer.

Met het vintageconcept willen Habitat inspelen op de vintagetrend en authentieke items uit oude collecties van de jaren '60 tot '90 nieuw leven inblazen.

De exacte lanceringdatum is alsnog onbekend maar Habitat stelt april 2013 als streefdatum voorop om het project internationaal uit te rollen.