IIG en Johan Verbeke openen Okay in Deinze

IIG en Johan Verbeke openen Okay in Deinze

Het project kwam tot stand op initiatief van Johan Verbeke, een zakenman die gespecialiseerd is in de import van tuinmeubilair. Verbeke kocht de voormalige winkel Teirlinck (tuinkabouters en stenen cupido’s) voor de grond en bouwde er een nieuwbouw op die hij verhuurt aan IIG. Het gebouw is strak van architectuur en beantwoordt aan de allerhoogste normen inzake energiebeheersing. Op het dak liggen zonnepanelen, de verlichting is energiebesparend, er is driedubbele beglazing en vooraan de winkel ligt een grasveld. Kortom, het pand beantwoordt aan alle normen waaraan een Trend-Okay dient te voldoen. De winkel biedt hedendaags woonmeubilair aan en dito accessoires. Het is de bedoeling om in het lenteseizoen volop in te spelen op de toenemende vraag naar tuinmeubilair. Hiervoor zal Okay gebruikmaken van het grasveld vooraan de winkel.

 

Trendstores en megastores

 

Dominique Derycke, formulemanager van Okay, noemt Deinze de tweede Trend Okay na Temse, die vorig jaar opende. In totaal is het de zevende Okay-vestiging op Belgisch grondgebied. “Voor ons is een Trend Okay een vestiging die kleiner is dan 5.000 m². We kunnen er niet alles tonen, maar we spelen er in op de wisselende seizoenen. Waar nodig, verwijzen we door naar de megavestigingen van Moeskroen, Deerlijk, Sint-Gillis-Waas of Zoersel”, zegt Derycke.

 

De Trendstores zijn belevingswinkels en liggen op A-locaties. Ze dienen tegelijk als uitstalraam én verkooppunt, maar het magazijn is beperkt. De megastores beschikken over een ruimere Okay-collectie en een uitgebreide afdeling outdoor van maart tot augustus. De Megastores hebben een eetcafé en in de vestigingen van Deerlijk en Moeskroen is er ook telkens een keukenafdeling. Je kan in veel gevallen meteen meenemen.