Meubelbeurs Milaan in het teken van de schoonheid

Meubelbeurs Milaan in het teken van de schoonheid

President van de meubelbeurs Claudio Luti (links)

Op een druk bijgewoonde persconferentie in de Aula Magna van de Universita Catolica in Milaan, kondigden de organisatoren van iSaloni aan dat de Meubelbeurs in de hoofdstad van Lombardije dit jaar plaatsvindt van 21 tot 26 april 2020. Simultaan met de meubelbeurs vindt ook de biënnale Eurocucina plaats, alsook de Internationale badkamer tentoonstelling en Salone Satellite. Op de persconferentie vertelde beursvoorzitter en (CEO van Kartell) dat Milaan zijn unieke positie als wereldevent voor design dankt aan de permanente zoektocht naar schoonheid, de aanwezigheid van internationale creativiteit en het ontstaan van nieuwe samenwerkingen, die hiermee gepaard gaat. 'Alle designers en architecten willen in Milaan zijn omdat ze daar serieus genomen worden. Alle fabrikanten en retailers zijn er om input te vinden en inspiratie op te doen. Het Salone Satellite is een vindplaats voor creatievelingen en een staalkaart van jongeren die door hun eigenzinnigheid en talent bovendrijven. 

The Magic Box

'Schoonheid' zal ook de leidraad vormen in the Magic Box, een evenement in het Palazzo reale in Milaan. Tien woorden vormen het uitgangspunt van evenveel kortfilms, die door vooraanstaande Italiaanse cineasten zullen worden klaargestoomd en de verbinding zullen vormen tussen de beurs en de designstad Milaan. 

De meubelbeurs zal 210.000 vierkante meter netto-oppervlakte in beslag nemen en 1200 exposanten herbergen. daarenboven komen nog eens 179 exposanten met badkamers en 83 met keukens. Van alle exposanten komen er 35 % uit het buitenland. De beurs zal naar alle verwachting opnieuw tusen 350.000 en 400.000 bezoekers aantrekken en is de hoogmis van de schoonheid. Naast producten zijn er ook productieprocessen te zien. 

Inmiddels is ook Lombardije ten prooi gevallen aan de gevolgen van het Coronavirus. Zodra er updates zijn in verband met de meubelbeurs in Milaan laten we u dit uiteraard weten.

www.salonemilano.it