Doorstart voor bedden- en matrassenproducent Norma

Doorstart voor bedden- en matrassenproducent Norma

Een jaar na het faillissement van bedden- en matrassenproducent Norma komt er een doorstart. De officiële introductie vindt in november plaats tijdens de Meubelbeurs van Brussel. Norma gaat voortaan zijn matrassen in België produceren en niet langer in Bosnië.

Maarten van der Linden, onder meer eigenaar van boxspringproducent Caresse, heeft de merkrechten en (deels) de inboedel plus machines gekocht voor een herlancering van Norma. Het bedrijf ging vorig jaar september failliet nadat het een jaar eerder ook al failliet ging en toen in Napco Beds een nieuwe eigenaar vond. De overname was behoorlijk complex, omdat er verschillende vennootschappen (vooral in Bosnië) vasthingen aan het merk.

Productie in België

Nu de overname rond is, zal de productie grotendeels plaatsvinden in België en zal volgens Van der Linden vanuit voorraad worden geleverd. Daartoe zullen behoren de boxspring Timeless (indertijd volgens Norma de best verkochte boxspring van Nederland) en de Combispring. Ook zullen er nieuwe producten worden ontwikkeld.

Introductie in Brussel

Van der Linden denkt met de naam Norma - die niet alleen bij de vakhandel maar ook bij het grote publiek redelijk bekend is – een goede kans te maken op de markt. Hij is geen onbekende in de branche; hij is oprichter en eigenaar van Caresse, producent van de gelijknamige boxsprings. Op de meubelbeurs van Brussel vindt de officiële herlancering van het merk plaats.

Rijke historie

Norma is een van de oudste matrasfabrikanten in Nederland. De oprichting vond plaats in 1884, maar pas in 1950 werd de naam Norma geïntroduceerd. Na diverse malen van eigenaar te zijn verwisseld namen de toenmalige directeur en commercieel directeur het bedrijf in 2012 over van het inmiddels roemruchte concern Steinhoff International. In 2015 ging Norma failliet en werd het overgenomen door Napco Beds. Deze ging op haar beurt in september 2018 failliet en daarna bleef het lange tijd stil. Met de komst van een nieuwe eigenaar is het merk Norma echter weer terug op de markt.