Himolla treurt om de dood van Karl Sommermeyer

Himolla treurt om de dood van Karl Sommermeyer

Overlijdensbericht vanwege de himolla groep

'Diep bedroefd nemen we afscheid van de man die decennialang aan het roer stond bij himolla'

'Meneer Karl Sommermeyer'

'We verliezen een zeer gewaardeerde persoonlijkheid die al vele jaren nauw verbonden is met het bedrijf.
Met zijn grote inzet, organisatietalent en creativiteit heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van himolla.
Als manager en collega was hij altijd ruimdenkend en altijd bereid om helemaal in te spelen op de behoeften van ons personeel.
We zullen zijn menselijke en open aanpak erg missen.
Naast het respect en dankbaarheid voor de man, zien we zijn voortijdige dood als een onbeschrijfelijk verlies.'

'Karl Sommermeyer heeft ons bedrijf geleid tot wat het nu is met een ongekend persoonlijk engagement. Zijn ondernemerschap heeft ons bedrijf tot op de dag van vandaag gedragen en zal ons in de toekomst blijven vergezellen. Karl Sommermeyer - geboren in Bünde / Westfalen in 1948, groeide op in Wuppertal - in 1976, na het voltooien van zijn A-niveaus en timmerwerkplaats in Wuppertal en na zijn studie om een ​​gekwalificeerde ingenieur houttechnologie te worden in Rosenheim, werkte hij aanvankelijk als operationeel assistent bij Welle Möbel GmbH in Paderborn. In de jaren die volgden werkte Karl Sommermeyer als technisch manager bij verschillende bedrijven,o.m.  bij de firma Leicht Küchen en bij Rolf Benz in Nagold.
In 1983 werd Karl Sommermeyer benoemd tot algemeen directeur voor marketing en verkoop bij de toenmalige Welle Möbel GmbH Paderborn. Ondernemend en technisch stevig wist hij ook bedrijven en bedrijfsonderdelen binnen de Welle Groep te herstructureren.'

'Eind 1995 begon Karl Sommermeyer voor himolla Polstermoebel GmbH. Daar slaagde hij erin een dreigend faillissement af te wenden. Hij ontwikkelde het bedrijf samen met het himolla-team tot een van de toonaangevende leveranciers van gestoffeerde meubels in Europa.'

'Eind 2018 ging de heer Sommermeyer met pensioen.'