Doorstart voor zitmeubelgroep van Recor NV

Doorstart voor zitmeubelgroep van Recor NV

De familie Corthouts heeft een bod uitgebracht op de zitmeubeltak met behoud van 31 jobs in België. De gerechtsmandataris heeft dit bod als voldoende beoordeeld om het aan de ondernemingsrechtbank ter goedkeuring voor te leggen, en de gedelegeerd rechter, samen met de werknemersvertegenwoordiging van Recor NV, hebben vandaag ter zitting ook hun support uitgesproken. Bij ons weten zijn er tevens geen andere geldige biedingen gebeurd. De familie Corthouts gaat er bijgevolg vanuit dat de rechtbank in haar uitspraak binnen 8 dagen het bod zal aanvaarden.

De commerciële exploitatie van de zitmeubel activiteit zal hiermee ondergebracht worden in een nieuwe vennootschap. Adrien Corthouts, kleinzoon van oprichter René Corthouts, neemt hiervan de leiding. De productie unit zal verschuiven van Hasselt naar Genk, op de site van Recor Bedding. Charles Corthouts, die gedelegeerd bestuurder van Recor Bedding NV is, integreert op die manier de salon productie in zijn organisatie. Daarnaast blijft uiteraard de salon productie in Centraal Europa ook actief. De familie Corthouts en de Directie vertrouwen erop dat met deze gang van zaken de continuïteit van zitmeubel verzekerd zal zijn voor nog vele jaren.

Recor NV diende in april een verzoekschrift in bij de Ondernemingsrechtbank om bescherming te krijgen ten aanzien van haar schuldeisers (WCO procedure).
De rechtbank heeft dat verzoek goedgekeurd op 18 mei en Recor NV heeft 4 maanden gekregen om samen met een gerechtsmandataris op zoek te gaan naar overnemers binnen of buiten de Recor Group voor de twee activiteiten: zitmeubel en meubel. Op woensdag 22 juli vond de zitting in Hasselt plaats, die het overnamevoorstel van de familie Corthouts voor de zitmeubelgroep positief beoordeelde.
 
Overnamegesprekken meubel lopende
 
De directie en de gerechtsmandataris voeren nog steeds gesprekken met ernstige kandidaten met betrekking tot de mogelijke overname van de meubeltak. De gerechtsmandataris heeft aan de rechtbank voorgelegd dat er voldoende grond is om de gesprekken verder te zetten teneinde een mogelijke overname van de meubel activiteiten alle kansen te bieden.