Dreigt er in uw sector een onmiddellijk tekort aan cash waardoor tot nog toe gezonde bedrijven snel dreigen overkop te gaan ?

Dreigt er in uw sector een onmiddellijk tekort aan cash waardoor tot nog toe gezonde bedrijven snel dreigen overkop te gaan ?

          

-Dat is inderdaad zo, want bij een eventuele opstart zal het klantenbezoek erg laag blijven. De meubelsector heeft al veel minder traffic de laatste jaren.

-Uiteraard is er / komt er nu een tekort aan cash, omdat er geen bezoek is. Zeker in de meubelsector waar het de laatste 2 jaar al niet goed gaat. 

-Je moet al een heel gezond bedrijf zijn, om nu geen crashproblemen te krijgen.  Ik denk niet dat in de meubelsector zo veel bedrijven zijn.

-          Voor iedereen is er een probleem omdat:
1) omzet wegvalt
2) leveringen aan klanten niet doorgaan door het risico op corona
3) er gewoon geen geld meer binnenkomt.
Voor wie geen buffer heeft, wordt het onmogelijk om nog betalingen uit te voeren. En of banken bereid zullen zijn om effectief overbruggingskredieten toe te kennen, is ook maar af te wachten. De rentevoorwaarde zal ook hoger zijn dan vroeger.

-Krediet franchise: gedurende een periode enkel intresten betalen en geen kapitaalaflossingen. Echter is deze beperkt tot 6 maand. Een langere periode lijkt mij hier wel op z'n plaats (12 maanden).

-Als dit te lang gaat duren - wat het zal zijn ik schat minstens een jaar - kan dat wel komen. Zoals eerder gezegd gaat dit vooral beginnen wegen binnen enkele maanden wanneer er minder uit te leveren valt. Ik sluit niet uit dat we op korte termijn ons personeelsbestand daar noodgedwongen gaan moeten op aanpassen als het herstel niet snel komt. Een klein sprankeltje van hoop bij mij is dat mensen waarschijnlijk nog langere tijd niet naar het buitenland gaan mogen - misschien zelfs niet altijd naar zee - en dat ze dan wat meer in hun interieur gaan investeren. Maar dat is maar een sprankeltje want iedereen gaat tegelijkertijd onzeker zijn over zijn financiële situatie.

-Zeker en vast: geen voorschotten en geen inkomsten. Alleen maar vaste kosten.

-Ook na enkele maanden te weinig inkomsten door gebrek en leveringen van orders die nu moesten geplaatst zijn.