Slaapraad verspreidt slaaptips voor Internationale dag van de slaap

Slaapraad verspreidt slaaptips voor Internationale dag van de slaap

Omdat slecht slapen of slapeloosheid steeds meer mensen treft – nu al 1 op de 2 – en bovendien verschillende negatieve neveneffecten heeft (zoals concentratieproblemen, grotere kans op verkeersongevallen, burn-out enz.), wil De Slaapraad vzw naar aanleiding van de Internationale Dag van de Slaap op vrijdag 16 maart gedurende één week aandacht vragen voor een gezonde nachtrust. Daartoe gaat zij de samenwerking aan met slaapexpert Annelies Smolders, tevens ontwerper van Start to Sleep, om gedurende één week elke dag een slaaptip te lanceren.

 Slapeloosheid, een toenemend probleem

“In mijn praktijk word ik dagelijks geconfronteerd met mensen met slaapproblemen. Reeds 1 op de 2 personen kampt ermee. Ons gejaagd leven met ononderbroken prikkels is er vaak de oorzaak van”, aldus slaapexpert Annelies Smolders. Samen met De Slaapraad vzw wil zij het belang van een goede nachtrust voor de gezondheid van elkeen benadrukken. “Daarom heb ik niet getwijfeld toen de mensen van De Slaapraad vzw mij vroegen om samen met hen een actie te lanceren naar aanleiding van de Internationale Dag van de Slaap. Het is immers nodig dat er ook bij het thema ‘slaap’ af en toe wordt stilgestaan.”

 Van 16 tot en met 22 maart zal elke dag online een slaaptip worden gelanceerd onder de vorm van een 2-minuten durend filmpje. Volgende thema’s komen aan bod: Tip 1: Slapen is een gedrag en kan je dus verbeteren!

Tip 2: Opstaan als het inslapen niet lukt Tip 3: Kijk niet naar de duur van slaap! Tip 4: Bijslapen? Tip 5: De dagafbouw – slaaprituelen Tip 6: Dutten Tip 7: Alcohol en koffie De filmpjes zullen via social media en via de website van De Slaapraad vzw te zien zijn. Bedoeling is dat ze zoveel mogelijk worden gedeeld. Want wellicht kent iedereen wel iemand in zijn/haar omgeving die slaapproblemen heeft.